Här är landet där du får jobb på 8 veckor

I Sverige tar det 6 månader att hitta nytt jobb i Singapore tar det 8 veckor.

Singapore är ett av de lättaste länderna i världen att hitta jobb i – medianlängden på arbetslöshet i landet är endast 8 veckor, skriver Bloomberg. Detta trots att nedskärningarna ligger på den högsta nivån sedan 2009, samt en tillväxt som tappar fart.

Jämför med Sverige: medellängden på arbetslöshet är 33,7 veckor för personer i åldrarna 15-17, enligt SCB – det vill säga kring fyra gånger längre.

Andelen långtidsarbetslösa i Singapore är 0,6 procent (1,2 procent i Sverige), och andelen arbetslösa totalt 2,1 procent.

Minskad tillväxt, nya restriktioner för invandring och brist på efterfrågad kompetens är utmaningar som kommer prägla Singapores jobbmarknad den närmsta tiden, enligt Bloomberg.

”Det viktigaste [att fokusera på] är långtidsarbetslöshet. Vi har alltid hållit det på en låg nivå, och vi bibehåller den låga nivån genom att se till att arbetare omskolas” säger Singapores utbildningsminister Ong Ye Kung, skriver Bloomberg.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.