Fotograf: Oars+Alps

Miljardbranschen fick dem att lämna toppjobb och spikrak karriär – ”vill vara flexibel och driva eget”

De hittade en lucka i marknaden – hoppade av karriären för att bygga bolag.

”Den här branschen är värd 6,3 miljarder dollar.”

Det säger Mia Saini, medgrundare av Oars+Alps, en hudvårdsserie för män, till CNBC.

Under tiden som reporter på Bloomberg fick Mia ofta med sig olika hudvårdsprodukter hem – men märkte att hennes man också började använda dem.

”Det innebar att jag behövde köpa nya produkter mycket oftare, och skönhetsprodukter för kvinnor är upp till fem gånger dyrare än mäns… och han gjorde sig själv en gentjänst genom att använda mina produkter eftersom män och kvinnor har helt olika hudtyper, män behöver använda produkter som är anpassade till dem.”

Mia insåg att hennes man inte var den enda som snodde sin partners hudvårdsprodukter – alternativet var produkter fullpackade med kemikalier.

Hon såg en lucka på en väldigt lukrativ marknad: hudvårdsprodukter för män som inte kretsar kring rakning.

Så i höstas gick Mia samman med vännen Laura Lisowski Cox, som lämnade ett toppjobb inom marknadsföring på Facebook, och grundade bolaget Oars + Alps – en hudvårdsserie för män.

”Vi sysslar inte med rakningsprodukter. Vi fokuserar på att ge män hälsosam och återfuktad hud. De nuvarande varumärkena satsar inte på det, så det är en enorm lucka på marknaden” säger Mia Saini till CNBC.

Att övergå från en karriär inom ett företag till att drive en egen startup är oerhört tidskrävande, men kul, enligt Laura Lisowski Cox.

”Vi jobbar mycket mer, men det känns inte som jobb – det är roligt. Och du ser verkligen resultatet av jobbet du lägger ned.”

”Jag ville verkligen ha en ny utmaning, vara flexibel och driva eget. Startup-livet är väldigt ostrukturerat, och det går upp och ner – men det är en väldigt givande erfarenhet” tillägger Mia Saini.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.