Fotograf: Abbas Kazmi/Twitter

24-åringen som dragit in över 900 miljoner och har 80 anställda: ”Folk tror det är svårt att starta företag”

Han har grundat tre bolag, dragit in över 900 miljoner kronor i kapital och hunnit grunda en startup-inkubator och har inte ens fyllt 25.

Abbas Kazmi är 24 år och bor i London.

Han är grundare och Managing Partner på riskkapitalbolaget Collegiate Capital, som fokuserar på fintech, digital säkerhet, energi och spelbranschen. Han drog in över 100 miljoner dollar (kring 900 miljoner kronor) i såddkapital för att grunda bolaget, skriver Forbes.

Abbas Kazmi är den yngsta grundaren i Europa av ett riskkapitalbolag i den storleken – hans bolag Collegiate Capital har nu 80 anställda.

Som om det inte vore nog är han också medgrundare och vd på startup-inkubatorn Oxford Accelerator.

"Folk tror det är svårt att starta företag. Det är något vi vill ändra på" säger han till The Telegraph.

Samtidigt är det viktigt med stöd under den första tiden som ny entreprenör, enligt Kazmi, som startade sitt första företag 16 år gammal.

"Jag grundade tre bolag utan något stöd. Jag vill se till så att ingen ska behöva tackla de utmaningarna som jag gjorde" säger Abbas Kazmi.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.