Fotograf: Antonio Sustiel/Facebook

Hoppade av skolan och flyttade till USA med 3 000 kronor på fickan – så lyckades han bli mångmiljonär

Han tog det ingen annan ville ha, och skapade ett imperium.

När Antonio Sustiel var 10 år hoppade han av grundskolan och började jobba på sin pappas företag, och gick sedan med i armén när han fyllde 18. Han växte upp i Israel.

När Sustiel var 23 år gammal emigrerade han till Florida i USA, med bara 400 dollar på fickan (motsvarande drygt 3 500 kronor), skriver CNBC.

Han började sälja billig parfym i Miami och hade några år senare tillräckligt med kapital för att investera i en stor lagerlokal, till ett pris på 690 000 dollar (strax över 6 miljoner kronor).

När en bekant sedan hörde av sig och sade att han hade 20 containrar med laminatgolv att bli av med, då hade Sustiel gott om utrymme.

"Jag har ingen aning vad laminatgolv är, men jag har en lagerlokal att förvara det på – och jag kan sälja det" sade Sustiel när det begav sig, uppger CNBC.

Där och då föddes Antonio Sustiels affärsidé; att köpa laminatgolv som ingen annan vill ha och sedan sälja dyrare än till inköpspriset. 1999 grundade han bolaget Flooring King, som har sålt laminatgolv till ett värde av 358 miljoner kronor under de senaste 15 åren.

Nyckeln till framgång enligt Sustiel? Helt enkelt hårt jobb.

"Om du inte lägger 15 till 20 timmar per dag kommer du aldrig slå stort. Sätt verksamheten först."


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST