Fotograf: SAS/Press

Tips: Här är 3 sätt att fixa gratis flygbiljetter

Vill du ut och resa på rekordliten budget? Börja med att flyga gratis.

Ge frivilligt upp din plats på överbokade flyg
Det är ett välkänt faktum att flygbolagen överbokar planen – eftersom de räknar med att det alltid är några passagerare som inte dyker upp. Men när det dyker upp fler passagerare än säten ombord tvingas flygbolaget först be om frivilliga som kan tänkas ta ett annat, senare flyg – i utbyte mot kompensation, antingen i form av en summa pengar eller en resecheck. Anmäl dig som frivillig så kan du tjäna in en extra, gratis flygresa.

Klaga, och se till att du får kompensation
Att flyga innebär ofrånkomligen komplikationer – genom att klaga på flygbolagens service och hantering av din resa, på ett professionellt, specifikt och rationellt sätt har du god chans till att få någon typ av kompensation. Vid förseningar har du dessutom rätt till 250-600 euro i kompensation, enligt EU-domstolen. Detta är något som långt ifrån alla flygbolag efterföljer, eller alltid informerar om, enligt tidningen Råd&Rön därför är det viktigt att du hör av dig till kundtjänst och kräver den kompensation som du har rätt till.

Håll koll på tävlingar och kampanjer
Flygbolaget Qatar Airways lanserade nyligen en säljkampanj där de gav bort gratis flygbiljetter på utvalda avgångar och destinationer – det gällde bara att hitta dem på sajten. Prenumerera på så många nyhetsbrev och sociala kanaler som möjligt för att bli informerad direkt när dylika kampanjer dyker upp.

Källor: Time, Moneycrashers, Råd&Rön


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST