ANNONS

Så lyckas du med dina privata investeringar

Holländska Degiro är den första grossistnätmäklaren för privata investerare. Företaget erbjuder en heltäckande handelsplattform, med stora möjligheter till investeringar globalt.

Flexibilitet, användning av den senaste tekniken och snabb anpassning, är några av de bidragande faktorerna till att Degiro kan hålla låga avgifter.  

"Vi erbjuder ett brett spektrum av bra produkter och till ett bättre pris än andra. I genomsnitt är våra avgifter 85 procent lägre än konkurrenternas och investeringar innebär inga dolda kostnader. Höga courtage reducerar din avkastning, men inte hos oss", säger Erik Hammar, marknadsföringsansvarig på de nordiska marknaderna.


Transparenta nytänkare 

Det är vanligt förekommande att etablerade banker fastnat i strukturer och infrastrukturer, som är svåra att rationalisera. Här har Degiro ett tydligt försprång, med så väl kostnadsfördelar som stort fokus på kundernas säkerhet. All handel sker tillförlitligt, då Degiro står under tillsyn av den holländska centralbanken och den holländska finansinspektionen.

Degiro

Det är enkelt att bli kund hos Degiro.  Efter en kostnadsfri registrering, som tar cirka 10 minuter, samt en första överföring har man som investerare tillgång till handelsplattformen.

Som kund hos Degiro finns ett stort urval av marknader att välja bland och nya marknader tillkommer kontinuerligt.

Läs mer om Degiro här. 

"Idag sätter alla banker sina kunders likvider på sin egen tillgångssida. Vi väljer en annorlunda strategi och är fullständigt transparenta. Genom att bevara kundens tillgångar hos en separat och självständig juridisk enhet är de alltid skyddade", säger Erik Hammar.

Degiro grundades i Amsterdam år 2008. Till en början riktade sig bolaget till professionella investerare men under år 2013 öppnade de dörrarna för privata investerare. Tack vare en stark infrastruktur kunde Degiro redan från start erbjuda låga priser – en bidragande faktor till företagets snabba tillväxt. Under början av år 2015 etablerade sig företaget på den svenska marknaden. Här är målet att nå en marknadsandel motsvarande 25 procent av den totala omsättningen på handel.

"Sverige är ett av våra fem viktigaste länder, men vi är aktiva i hela Norden. Idag återfinns vår verksamhet i totalt 18 länder, med mer än 150 anställda. Hantering av transaktioner görs till ett värde av 30 miljarder euro på över 60 börser runt om i världen. Med andra ord växer bolaget så det knakar och vi startar upp verksamheter i nya länder kontinuerligt", säger Erik Hammar.

Möjliggör investeringar globalt

Retroaktivt har värdepappershandeln ofta varit begränsad till börser i USA och Europa. Degiro tänker globalt genom att erbjuda alla kunder tillgång till börser och finansiella produkter världen över.  Detta bidrar till att privata placerare, på ett enkelt sätt, kan sprida sina investeringar. 

"Vi erbjuder även våra kunder ett innovativt verktyg, som hjälper dem att sammanställa en väl diversifierad portfölj. Innovation är ett av Degiros främsta kärnvärden. Vi arbetar med en högutvecklad teknisk produkt och utvecklar hela tiden vår programvara", säger Erik Hammar.

Dessutom är det, genom Degiro, möjligt att lägga order i belopp vid sidan om den mer traditionella metoden i aktier.

"Vi har avlägsnat den största skillnaden mellan privata och professionella investerare, nämligen priset. Det är av stor betydelse för en investerares avkastning", avslutar Erik Hammar.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST