Fotograf: Desenio/Press

Byggde e-handelsbolag i vardagsrummet – nu är deras digitala succé värd 250 miljoner

Paret Blomqvist började bygga sitt e-handelsbolag hemma i vardagsrummet för åtta år sedan – nu säljer de 50 procent av succén och blir mångmiljonärer på kuppen.

“Vi behövde några snygga tavlor som samtidigt kunde fungera som ljuddämpare. Men vi hittade bara dyra och tråkiga alternativ, så då snickrade vi ihop några själva istället”, säger Helena Blomqvist till Breakit.

Tillsammans med partern Martin Blomqvist grundade hon e-handelsbolaget Desenio som har nått framgång genom att sälja planscher – omsättningen växte från 4,6 till 31,7 miljoner kronor på ett år, och förra årets försäljning landade på 90 miljoner kronor, skriver Breakit.

Nu går riskkapitalbolaget Verdane in och köper 50 procent av Desenio, som uppges värderas till cirka 250 miljoner kronor.

Själva meningen med försäljningen ska däremot ha gjorts i syfte att hjälpa Desenio till att bli ett stort globalt företag. Förväntningarna är stora på bolaget, även från Verdanes håll.

“Nu köper vi 50 procent men vi planerar att investera mer längre fram för att hjälpa företaget växa och eventuellt göra något tilläggsförvärv. Martin och Helena har gjort ett fantastiskt jobb och nu ska vi ta verksamheten till nästa nivå”, säger Henrik Aspén från Verdanio till Breakit.

Vid sidan av Verdane bekräftar Martin och Helena Blomqvist att också entreprenören Jacob Tolleryd kliver ombord som minoritetsägare. Det rör sig förmodligen om en post på 18 procent, då duon är säljare och kommer efter båda affärerna att sitta kvar på 32 procent av bolaget.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.