Fotograf: Jonas Carmhagen

Daniel Wellington-miljardärens nya satsning: Investerar 50 miljoner i Sveriges hetaste fintech-bolag

Klockkungen Filip Tysander drar till med en storinvestering, enligt källor.

När Klarnas betallösning för e-handel först började slå igenom på marknaden för 10 år sedan var idén så pass banbrytande och möjligheterna till vinst så pass stora, att världens ledande investerare och riskkapitalister nästan armbågade sig fram för att få ta del den svenska succén som startades av tre Handels-studenter.

Bland storägarna finns idag Silicon Valleys kändaste fond Sequoia, storbanken Goldman Sachs samt svenska tungviktare som Northzone och GP Bullhound.

Men nu har svenska Fintech-jätten även fått en privatinvesterare med lika hög profil.

Det är nämligen klockkungen Filip Tysander som har gått in med en jättesumma i Klarna, enligt Breakit.

LÄS MER: Från noll till en miljard på fem år - så här gick det till

Från Klarnas aktiebok uppgår att Tysander ska ha investerat 50 miljoner kronor via sitt holdingbolag JFT Holdings. Hans investering ska ha ägt rum i samband med att Klarnas medgrundare Niklas Adalberth sålde en del av sina aktier för att finansiera sin nya stiftelse Norrsken Foundation. Varken Adalberth eller Tysander har bekräftat att investeringen har ägt rum.

Om Klarnas explosiva tillväxt och expansion till USA är något att gå på, borde Tysander kunna se fram emot en rejäl avkastning. Men det finns också en del frågetecken om Klarnas framtid efter senaste årets massiva flykt av toppchefer.

Till skillnad från Klarna har Tysander själv inte använt sig av externt kapital för att nå global framgång; han äger 100 procent av aktierna i sitt klockimperium, som rapporterade omkring en halv miljard kronor i vinst 2015.

 


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST