Fotograf: Etihad Airlines/YouTube

Det här är världens lyxigaste flygresa

En egen butler, ett bad före avgång och en trerumssvit ombord – men smakar det så kostar det.

Världens lyxigaste kommersiella flygresa går mellan New York och Abu Dhabi, i flygbolaget Etihad Airlines regi. De erbjuder nämligen inte bara Business- och första klass-biljetter – utan också något de kallar för ”The Residence.”

The Residence är en egen personlig för två personer svit med sovrum, vardagsrum och badrum ombord på planet – komplett med en butler och personligt kock som tillagar precis vad du önskar.

Men lyxen börjar redan vid din egen dörr; en chaufför hämtar upp dig i limousin, du checkar in privat på flygplatsen med hjälp av en personlig betjänt och väntar sedan på avgång i en egen lounge, där du även har möjlighet att ta ett varmt bad innan flygresan.Flygresan mellan New York och Abu Dhabi cirka tolv och en halv timme. The Residence finns även tillgängligt för resor till London, Sydney, Melbourne och Mumbai.

Hela kalaset går dock loss på en minst sagt saftig prislapp: En resa i mars 2017 från New York till Abu Dhabi går till exempel loss på motsvarande 370 000 kronor – ungefär samma belopp som en genomsnittlig svensk årslön. Och då handlar det bara om en enkel biljett.

Har du pengar över som bränner i fickan? Boka här.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST