Fotograf: Getty Images

Ubers nya funktion: Nu kan du välja en person som din destination – istället för adress

Ubers senaste uppdatering har en social funktion: du kan möta upp din vän - var hen än befinner sig. Så här går det till.

Du är ute i vimlet en fredagkväll och vill möta upp ett kompisgäng på annat håll. Kan bli krångligt, och innefatta många textmeddelanden fram och tillbaka.

Men nu ska Ubers nya funktion göra mötet med vännerna så smidigt som möjligt. Den låter dig nämligen välja en person som din destination, så att Uber-föraren kan ratta dig rakt till personen i fråga. Det skriver Mashable.

När du har valt en vän via appen, kommer denne att få en förfrågan att mötas upp. Om den accepteras kommer din väns GPS-läge att delas med dig och Uber-föraren. Om din vän också har Uber-appen, kommer hen att få meddelanden om din uppskattade ankomsttid."Med Uber, tar du dig från punkt a till b. Nya 'Uber to Person'-funktionen förstår sig på att folk inte bara vill åka från a till b; de försöker nå varandra" sade Ubers produktchef Yuhki Yamashita till Mashable.

Det finns dock en begränsning: efter att du valt att möta upp din vän, kan destinationen inte ändras. Så för att fungera optimalt, måste din vän vänta på samma plats tills du anländer.

Så här går det till:


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST