Fotograf: Getty / Slaven Vlasic

Miljardärens 3 tips: "Så här skulle jag göra om jag förlorade allt idag"

Om Mark Cuban blev av med allt idag, skulle han snabbt se till att komma på fötter igen. Genom att göra de här tre sakerna.

När det kommer till arbetsnarkomaner, är Mark Cuban i den absoluta världstoppen. Han är mångmiljardär, techmogul, ägare av ett basketlag och Shark Tank-programvärd. 

När han nyligen blev tillfrågad av Inc vad han ångrar mest i sitt liv sade han: "Det är att jag inte jobbade hårdare - att jag gick på den där middagen, eller lät mig själv hämta andan."

Hans höga arbetsmoral har gjort honom till miljardär; och han skulle lägga på ännu ett kol om han förlorade allt idag. Det skriver CNBC.

Hans första steg skulle vara att jobba dygnet runt:

"Jag skulle skaffa ett jobb som bartender på kvällarna, och säljare på dagarna, och börja jobba" säger han i en podcast.

Cubans stora talang är försäljning, så han skulle bygga på sin styrka; och han uppmanar andra att göra detsamma. Efter att ha tjänat ihop tillräckligt med pengar skulle Cuban starta eget och återigen jobba sig fram till succé. 

På frågan om han skulle återigen bli miljardär, svarar han: 

"För att bli miljardär, måste man ha ordentligt med tur. Men skulle jag kunna bli mångmiljonär? Absolut - det har jag ingen tvekan om."

Här är Mark Cubans 3 framgångstips:

1. Sälj
Utan gediget säljande, inga kunder, och inga inkomster. 

"Sälj är botemedlet till allt"

2. Be inte om hjälp - gör det själv.
Cuban tycker att ungdomar idag är allt för beroende av mentorer och vägledning. Hans egen framgång har byggt på att "hjälpa sig själv".

"Just do it" säger Cuban.

3. Förbered dig
"När du går in i ett affärsmöte - se till att du vet mer om din industri, ditt företag och din produkt än någon annan. Annars är du ute och cyklar. Hur ska din kund annars köpa från dig?"

Förberedelse för Cuban betyder också att minimera de risker man tar med affärerna. Cuban säger att han själv aldrig tar några risker, och det grundar sig i att han har förberett sig bättre än konkurrenterna. 

Dessa tre tips sammanfattas väl i Cubans sista påstående:

"Den enda saken du kan kontrollera i affärer - det är din arbetsinsats!"

 

 


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST