ANNONS

Maten står för en fjärdedel av vår klimatpåverkan

– Så ska matproducenterna skapa en hållbar matproduktion. 

Maten som vi äter och slänger står för ungefär en fjärdedel av människans klimatpåverkan. Detta orsakar miljöproblem som minskad biologisk mångfald, övergödning och utarmning av naturresurser. Inom några decennier beräknas dessutom världens livsmedelsbehov öka med ytterligare 60 procent.
Går det att skapa en hållbar livsmedelsproduktion som producerar tillräckligt mycket livsmedel på ett hållbart sätt?
I det här avsnittet träffar vi personer och experter som tror att det går. Och som jobbar aktivt för att nå dit.

Läs mer på Polarbröd. 


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. FN-rapport: Marknadskrafterna dödar planeten – dags för nytt ekonomiskt system
  2. Googles superfuturist Ray Kurzweil: Minimera riskerna i ditt liv de närmaste 10 åren så har du en god chans till ett evigt liv
  3. Klimatexperten: ”Vi måste börja förbereda oss på att vår civilisation kommer att gå under”
  4. Här är Nordens 10 hetaste aktier just nu
  5. Färsk undersökning: 2 av 3 unga svenskar känner inte till den viktigaste principen för att få pengar att växa
  1. FN-rapport: Marknadskrafterna dödar planeten – dags för nytt ekonomiskt system
  2. Klimatexperten: ”Vi måste börja förbereda oss på att vår civilisation kommer att gå under”
  3. Proffsens svarta lista: 5 aktier du borde sälja innan alla andra gör det
  4. Coca-Colas nya recept för att få fart på försäljningen – cannabis
  5. Största kursrallyt på två decennier: Så kommenterar proffsen H&M:s uppvisning

För dig som prenumerant