Fotograf: © RemetzCar

Tesla Modell "R.I.P.": Begravningsbilen som garanterar en tyst slutraka på livet

Holländska företaget RemetzCar har omvandlat en Tesla till världens första eldrivna begravningsfordon.

Holländska RemetzCar är en specialist på att omvandla kända bilar till nya gestalter  allt från ökenanpassade Range Rovers till  Mercedes Benz-limusiner.

Men företagets senaste projekt är kanske det mest fantasifulla. 

RemetzCar har omvandlat Tesla Modell S till ett begravningsfordon.

"Vi tror att elektriska bilar kommer att vara en grundpelare inom transport i framtiden, och det gäller även begravningstransport. [..] Tesla är vår favorit för dess långa räckvidd [red. anm. 350 km] och dess moderna design." säger Frank Reijenga från RemetzCar till Daily Mail.

Företaget sågade itu en av Elon Musks skapelser för att göra plats åt begravningskistan och ett glastak. I samma process omplacerades bilens batteri. Det skriver Daily Mail.

"Det är verkligen världens första [eldrivna begravningsbil]" säger en representant från Van der Lans & Busscher, ett företag som förser begravningstransporter, och som nu kan förse sina tjänster med den nya Teslan.

Han menar vidare att Remetz lyckats behålla fordonets sportiga look, för att skapa en "modern begravningsbil för ett högklassigt, miljömedvetet och tyst avslut på livet" skriver Daily Mail.

Det tog sex månader för RemetzCar att ta fram det första exemplaret, som skapade stor uppmärksamhet när den först visades upp på en branschmässa i Holland i höstas. Nu planerar RemetzCar redan att tillverka fler exemplar. 

Det är inte första gången en Tesla görs om till ett helt nytt fordon. Tidigare i år skapade ett amerikanskt företag en Tesla-limusin.

Så här ser omvandlingsprocessen ut i sin korthet:


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.