Fotograf: Privat

Svenska Supertalangen på FN som ska göra världen mer rättvis

Mark Levengood träffar Supertalangen och läkaren Jonas Karlström.

Jonas Karlström arbetar med hälsofrågor på UNICEF:s huvudkontor, och en av Veckans Affärers Supertalanger 2015.

"Efter läkarstudierna och ett par års kliniskt arbete som läkare läste jag en master i general management på Handelshögskolan. Via programmet fick jag möjligheten att komma ner till Världshälsoorganisationen WHO där jag stöttade generaldirektörens kontor i deras reformarbete. Med den erfarenheten och min tidigare bakgrund kunde jag senare ta mig vidare till Unicefs huvudkontor i New York" sade Jonas Karlström till Veckans Affärer förra året.

LÄS ÄVEN: Supertalangen gick från läkarlinjen till FN i New York

Mark Levengood träffar honom för ett samtal om Agenda 2030, de nya globala utvecklingsmålen, men även om hur en ung läkare från Sverige hamnar på UNICEF:s huvudkontor i New York.

"Mark möter" är en ny podd från UNICEF.

UNICEF-ambassadören Mark Levengood möter UNICEF-anställda och vänner till organisationen och ger i samtalen en bild av verksamheten för barns rättigheter utifrån flera olika perspektiv.


Ända fram till jul kommer du här på VA.se att möta en rad av Unicefs många engagerade medarbetare, läsa om hur organisationen jobbar och med innovation och ny teknik når ut till allt fler behövande barn i katastrofutsatta områden. Och du, självklart vill du och ditt företag också drar ert strå till stacken.

Ge en julgåva - som tack får ni gåvobevis att ge till kunder, anställda eller partners. Eller så går du in på Unicefs Gåvoshop. Om du så bara köper ett katastrofpaket för 199 kronor så kan du rädda barns liv.

Relaterade artiklar


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant