Fotograf: Malin Eduard, Bookatreat / Facebook

Gjorde spikrak karriär – hoppade av chefsjobbet för att bli entreprenör

Malin Eduard jobbade sig till toppen av näringslivet, men fick nog. Nya utmaningen: digitalisera landets skönhetssalonger med en bokningsapp.

 

Hon gjorde en spikrak karriär, och blev vice koncernchef på Academic Work. Men efter 14 år i stoföretaget har Malin Eduard hoppat av för att bli entreprenör med appen Bookatreat. Det skriver Breakit.

Likt matappar som Foodora, kopplar Bookatreat-plattformen samman småföretagare med kunder. I detta fall innefattar de bokningsbara tjänsterna allt från manikyr och fotvård till hårklippning och massage. 

Kunden kan välja behandling och boka tid via appen med några knapptryck. Förutom själva bokningen, sköter företaget betalningen och tar en procentandel som avgift.

Bookatreat har under gångna året fått luft under vingarna; man har dragit in nästan 5 miljoner i riskkapital. Marknadspotentialen är stor: enligt Eduard bokas endast 2 procent av skönhetstjänsterna i Europa digitalt.

Intresset har varit stort bland hennes kunder:

“Just nu står [många salonger] i kö för att ansluta sig. Vi har haft 20 aktörer med i betatestet och haft närmare 1.000 nedladdningar. Det har skett helt via ryktesvägen, vi har inte marknadsfört oss på något sätt än” säger Eduard till Breakit.

Tjänsten är ännu i ett tidigt skede - omkring 100 personer har bokat via plattformen. Men tidigt nästa år väntas en större lansering, vilket innebär att bokningssystemet och marknadsföringen utökas.

"Vi skalar upp teamet och tittar på marknadsföring och olika samarbeten med influencers” säger Eduard till Breakit.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST