Experten: De här 7 sakerna står mellan dig och framgång

Jobba bort de här sju ytterst mänskliga beteendena och du går en ljus framtid till mötes.

Om Bill Gates eller Warren Buffett blev av med allt de ägde idag, skulle de snabbt vara tillbaka på fötterna igen.

Givetvis besitter de otroliga mängder kunskap och kontaktnätverk; men vad som är viktigare är att de har lyckats forma en attityd som leder till handling, som i sin tur leder till framgång.

Framgång är vad du är, inte vad du har.

Framgången är en produkt av en produktiv och gedigen inställning, som bara du själv kan bygga upp. Det menar Lolly Daskal, en erfaren coach inom personlig utveckling, när hon skriver i Inc.

Här är sju beteenden som motverkar din framgång, enligt Inc:

1. Avund, och jämförelse med andra
Det som utmärker en framgångsrik person är att de vet sina egna styrkor, och låter inte andra ta bort fokus och energi från den egna insatsen. Det enda som du borde jämföra är “varifrån du har kommit, och vart du siktar på att vara i framtiden."

2. Perfektionism
Om den inre kritikern får för mycket andrum, kommer den alltid att få dig att tro att det du gör inte räcker till; att din insats måste vara perfekt.  

Framgångsrika entreprenörer vet detta: perfektionism är en illusion. Det är bättre att gå ut med en bristfällig produkt och bygga på feedbacken, istället för att försöka komma fram med perfekta produkten på en gång.

“Perfektionism motverkar inte bara framgång, utan leder till ångest, depression och hämmar oss från att prestera vårt bästa.”

3. Rädsla
Rädslan att misslyckas för med sig en rädsla att handla. Rädslan håller dig förvisso på alerten mot risker, men låt inte den ta över och bromsa upp din framgång. Se rädslan som en sporre, som gör dig starkare och smartare när du överkommer den.

4. Skylla på externa omständigheter
Att bortförklara misslyckanden bottnar i en mental lathet, och blir lätt till en vana. Ta ansvar för dina misslyckanden. Då kan energin fokuseras på att åtgärda problemet istället för att hitta ursäkter.

5. Distraktion
Handling och “busyness” ska inte förväxlas med inverkan och resultat. Det är ytterst viktigt att hålla ett fokus som är i samklang med dina långsiktiga mål. Då måste du kunna sålla bort vardagliga distraktioner.

6. Komfortzonen
Genuin tillväxt sker utanför komfortzonen, så se till att inte bli för bekväm där du är idag. Det är faktiskt bra att känna måttliga mängder rädsla och press på en daglig basis – då vet du att du utmanar dig själv och växer.

När du har ett uppnått ett mål, fira en stund; men fortsätt utmana dig själv med nya utmaningar.

7. Uppskjutande av saker
Att skjuta upp saker är själv-sabotage av högsta rang. Den  kortisiktiga tillfredsställelsen som skapas, kräver sin skuld senare i form av en gnagande känsla av att något är ogjort.

Samla på dig disciplin, och förvisa prokrastination, så kommer du att ha tagit ett enormt steg mot framgång.”

De ovanstående attityderna är bra att gå igenom inför nästa års utmaningar, för att identifiera det som eventuellt håller dig tillbaka. 

Vad kan du göra redan idag för att bli av med ett av dessa beteenden?


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST