Fotograf: Amazon/Youtube

Amazon lanserar matbutik utan kassor och köer – plocka bara på dig dina varor och gå ut genom dörren

Amazon har nu skapat en konceptbutik utan några anställda eller kassor. Det är bara att plocka på sig och gå ut genom dörren. 

Amazon är en ledande innovatör inom e-handel  men i ökande grad även fysisk handel.

Nu har företaget lanserat en matbutik, där du plockar på dig varor - utan att köa eller stå i kassan. 

När shopparen går in i butiken, använder hen  en app för att checka in. Efter att ha valt ut dina matvaror är det bara att gå ut ur butiken. Amazon tar betalt via ditt konto och skickar ett kvitto i efterhand.

Pilotbutiken finns i anslutning till företagets huvudkontor i Seattle. Än så länge kan bara Amazon-anställda använda sig av den nya high-tech butiken. Det skriver New York Times.

Butiken använder sig av samma avancerade teknologier som självkörande bilar.
Amazons sensorer och AI känner igen vilka varor som plockas, och skapar på så sätt en virtuell varukorg.  

Företaget har sagt att de planerar att öppna en Amazon Go butik för allmänheten tidigt nästa år, men att man ännu inte har några ytterligare expansionsplaner.

Matbutiken är en fortsättning på Amazons satsning på fysisk handel, något som ses som ett erkännande av e-handelsjätten att all handel inte kommer att flytta online i framtiden. Förra året öppnade man sin första fysiska bokbutik, även det i Seattle. Man har sedemera expanderat till andra städer i USA.

Men det slutar inte där.

Företaget jobbar även med ett annat koncept för lisvmedelshandel, som går ut på att du handlar matvarorna via nätet, och sedan plockar upp dem med bilen i en påfyllningsstation, skriver New York Times.

 


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST