57. Robert Weil

4 MILJARDER KRONOR

Ålder: 68
Bor: Stockholm
Bolag: Proventus

Han gick in på den svenska kapitalmarknaden redan på 1960-talet då andra i hans ålder var fullt upptagna med den framväxande ungdomskulturen. Robert Weil ville veta varför svenska börsbolag var undervärderade. Hans tes var att en politiskt motiverad valutareglering skyddade svenska bolag från att köpas upp, men att det i längden inte var hållbart med så attraktiva bolag på den lilla och stängda svenska marknaden. Avkastningen på den analysen, har han berättat i en intervju med Dagens Industri, kom först på 1980-talet.
I dag skänker han en del till välgörande ändamål. Hans stiftelse har bland annat investerat i Magasin 3 och Judiska teatern. Hans Proventus har haft ägande i bland annat Kosta Boda och Brio.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST