Fotograf: Nan Palmero/Wikimedia

Svenskarna dissar Årets Julklapp: 85% vill inte få VR-glasögon under granen

Nyligen presenterades Årets Julklapp 2016 – men intresset tycks vara svalt ute i hushållen.

Nyligen presenterades årets julklapp 2016 – men intresset tycks vara svalt ute i hushållen.

85 procent av svenskarna vill inte få något VR-headset i julklapp och 63 procent tänker inte ge bort det till någon annan i julklapp heller. Det visar en undersökning som YouGov genomfört på uppdrag av Criteo.

”Även om en övervägande majoritet inte kommer köpa VR-glasögon i jul, är de kommande handelsveckorna några utav de mest avhängiga på hela året” Andreas Wahlman, Nordenchef på Criteo.

Oavsett vad vi handlar inför julen blir vi allt mer digitala i våra shoppingvanor; 47 procent av alla köp online sker numera via mobiler och surfplattor – och hälften av dem som faktiskt kan tänka sig att inhandla ett VR-headset inför julen uppger att de kommer köpa det online.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.