34. Martin Lorentzon

8 MILJARDER KRONOR

Ålder: 47
Bor: Stockholm
Bolag: Spotify

Spotify spås av många gå till börsen nästa år. Det svenska bolaget har klarat sig fint trots hotet från uppstickare som Tidal och giganter som Apple Music. I höstas berättade musiktjänsten att den har 39 miljoner betalande användare – en siffra som stadigt tickat uppåt.
Martin Lorentzon är medgrundare av Tradedoubler och Spotify och sitter i styrelsen för Telia. I år lämnade han ordförande­posten i Spotify och blev ledamot. Klubban gick över till medgrundaren Daniel Ek, som även är vd. I våras skrev de två ett öppet brev där de hotade att ta Spotify från Sverige eftersom de inte gillar bostadspolitiken, skolpolitiken och reglerna kring personaloptioner. När Moderaterna i höstas lade ett förslag kring personaloptioner som inte föll Martin Lorentzon i smaken twittrade han:
"Spotify omfattas inte av Moderaternas optionsförslag. Inkompetensen sprider sig lavinartat!"


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST