2. Stefan Persson

208 MILJARDER KRONOR

Ålder: 69
Bor: Djursholm
Bolag: H&M

H&M börsintroducerades 1974 och har ännu aldrig sänkt utdelningen. De senaste drygt 40  åren har helt enkelt varit makalösa rent företagsekonomiskt. Men hur väl rustade är man för framtiden? Analytiker har oroats över att vinsten räknat per kvadratmeter butiksyta har fallit sedan 2007 och att H&M parerar detta med att öppna nya butiker. E-handeln bekymrar många fysiska återförsäljare, men H&M har valt att segla med trenden och har kommunicerat att man vid utgången av 2016 ska ha e-handel i 34 länder. Techtrenden påverkar även klädjättar.

H&M har investerat eller inlett samarbeten bland annat med rabattbolaget Wrapp, Pinmeto som hjälper företag i sociala medier, Sellpy som hjälper folk att sälja begagnat på nätet, samt det digitala klädbolaget Ivyrevel. Men några planer på att trappa ned arbetet med H&M verkar Stefan Persson inte ha. ”Jag har så roligt och känner mig så privilegierad att få hålla på med det här. Så länge det är kul och jag har ett ägaransvar så är jag kvar”, sade han till tidningen Entreprenör i höstas. 


Kalendarium

För dig som prenumerant

VA Superkarriär:

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.