19. Erik Selin

17 MILJARDER KRONOR

Ålder: 49 år
Bor: Göteborg
Bolag: Balder

Det är 1992 och den 24-årige Erik Selin går till banken för att be om 20 miljoner kronor att investera i fastigheter. Mötet gick som han ville och han köpte en första fastighet i Ängelholm. I dag kontrollerar han fastigheter för miljarder och är storägare i Balder. Sin strategi har han förklarat i en intervju med Fastighetsvärlden: "Det krävs ingen större vetenskap eller långa analyser i den här branschen. Om det känns rätt att köpa en fastighet försöker jag att köpa den."
Förra året hamnade han i blåsväder efter att Expressen avslöjat hur ett av hans bolag fick 46 500 kronor per månad för att hyra ut nedgånga ettor till ensamkommande flyktingbarn. Bolaget hyrde i sin tur lägenheterna för 3 000 kronor per månad.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST