ANNONS

Solen är het i Sverige – i dubbel bemärkelse

Sverige är bäst i Europa på förnybar energi. Men vad innebär egentligen detta och hur kan vi bli ännu bättre? Detta och mycket mer pratar vi om i det tredje avsnittet av Energipodden.

Vårt land har som mål att vara klimatneutrala år 2050. Därför fokuserar vi det tredje och fjärde avsnittet av Energipodden på förnybar energi. För att nå det högt uppsatta men nödvändiga målet att bli klimatneutrala gäller det att vi alla drar vårt strå till stacken.

 I Kalmar, som också kallas för energirepubliken, ligger man steget före. 

”I ett av våra projekt för att nå energimålet har vi byggt 4000 kvadratmeter solpanel på taket av ett stall som är vänt i söderläge. Detta kan försörja 300 lägenheter under helt år med energi, säger Staffan Larsson, marknadschef för Kalmar Energi.

Energipodden

Energipodden behandlar tre stora områden inom energi: hållbara transporter, förnybar energi och energieffektivisering.
I varje avsnitt delar förespråkare inom de olika områdena med sig av sina erfarenheter, framtidsvisioner och tankar till Ulf Skarin på Veckans Affärer. De tjugo minuter långa samtalen är fyllda av både viktiga insikter och inspiration.

Energipodden presenteras av Veckans Affärer i samarbete med Eon.​

Lyssna till vad som är energirepubliken Kalmars nästa projekt, om hur framtidens ”smarta hem” ska kunna styra och lagra elförbrukningen och om vad som är framtidens största utmaningar.

 

Tidigare avsnitt av Energipodden: 

Avsnitt 1 - Hållbara transporter, Fredrik Ellsäter, vd för DriveNow

Avsnitt 2 - Hållbara transporter, Sten Forseke grundare till Greater Than


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.