Fotograf: Jonas Ingerstedt

5 svenska innovationer du kan ge bort i julklapp

Så här i adventstider är det dags att börja tänka på julklappar. Gör det enkelt för dig genom att ge bort en svensk innovation i jul.

Sverige har varit födelseplats för många stora innovationer genom åren – alltifrån tvåpunktsbältet till Spotify.

Men det finns samtidigt en uppsjö smarta uppfinningar i mindre skala, som passar bra under granen i jul. Här är några av dem, som listas av smartasaker.se.

Cykelhjälmen som är en airbag
Hövding är den första cykelhjälmen i världen med airbagteknologi, utvecklad av Anna Haupt och Terese Alstin efter många års forskning. Den patenterade hjälmen ger upp till 8 gånger bättre skydd än traditionella cykelhjälmar (enligt tester av både Folksam och forskare på Stanford) och är dessutom betydligt mer bekväm då du bär den som en krage.

Aldrig mera p-böter
Autoparktime är en automatisk p-skiva som aktiveras när du stänger bildörren – vilket innebär att du slipper komma ihåg att ställa in p-skivan innan du går dina ärenden.

Dekorativ laddning
LaddningslistenWallidock förvandlar alla dina Apple-enheter till en dekorativ vägghylla medan de laddar.

Reflexspray för husdjuret
Hunden behöver gå ut och gå, även när det är som mörkast. Albedo 100 horse & pets är ett enkelt spray med reflexverkan som ser till så att ditt kära husdjur syns ordentligt under promenaderna i vintermörkret.

Revolutionerande nötknäpparen
Vad är en Drosselmeyer? Det är Oscar Löwenhielms och Erik von Schoultz lösning på all den irritation som lätt uppstår när det knäcks nötter i juletid. Drosselmeyer är nötknäpparen som knäcker nöten och bevarar den hel, utan att orsaka klämskador och sprätta skal åt alla håll.

 


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant