Fotograf: Gorm Kallestad

Galen Black Friday-rusning
– E-handelssajterna kraschar

Det har varit ett enormt tryck på stora e-handelssajter ända sedan midnatt.

Ett stort kundtryck på en av årets största shoppingdagar, Black Friday, har lett till störningar i H&M:s onlinehandel till och från under fredagsmorgonen och förmiddagen. Köpsugna kunder har med en viss regelbundenhet mötts av uppmaningen att försöka ta sig i på hemsidan på nytt.

Prisjämförelsesajten Prisjakt.se kraschade redan en halvtimme efter midnatt, rapporterar ehandel.se. De valde att kommentera det hela med en tweet:


”Det var jättemånga sajter över hela Norden som låg nere, allt tyder på att infrastrukturen inte stod pall”.

Hur utbrett problemet är finns ingen konkret uppfattning om.

"Jag har lite svårt att svara på hur det är på samtliga våra online-marknader. Jag har testat själv på lite olika marknader och jag har inte haft några problem att komma in. Det verkar som att det berör vissa marknader i perioder då det är många som försöker att komma in samtidigt. Men kunderna kommer ju in på sajten så småningom", säger Håcan Andersson på H&M:s pressavdelning.

Vad innebär problemen för er?
"Det är ingenting vi väljer att spekulera i. Vi hoppas så klart att kunderna, om de har problem att komma in på sajten, försöker igen", säger Håcan Andersson.

Finns det några åtgärder att vidta, eller är som det är?
"Vi säkrar så klart upp att så många som möjligt ska kunna besöka shoppen, men blir trafiken vid olika tillfällen väldigt hög, då kan det hända att man får vänta. Men det är självklart någonting vi hela tiden jobbar på", säger Håcan Andersson.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant