Fotograf: Ryanair Press

Ryanair-chefen: Om tio år kan vi erbjuda gratis flygresor

Europas mest ökända lågprisbolag kan bli ännu billigare.

Michael O’Leary, vd för Ryanair, har kommit med en hel del fräna uttalanden, och vissa av dem bör nog tas med en nypa salt. Som till exempel följande, enligt Telegraph Travel:

”Om dryckesförsäljningen ombord är dålig så ser vi till att piloterna fixar lite turbulens. Det gör susen.”

Eller: ”Ingen vill sitta bredvid en tjockis ombord.”

När det gäller det ständigt relevanta ämnet – i alla fall i sammanhanget Ryanair – kompensation för försenade eller inställda resor har O’Learys inställning varit:
”Du får ingen kompensation, så dra åt helvete.”

Men på en konferens för flygbolag i London kom Ryanairs vd med ett uttalande som lär glädja flygresenär som vill resa till så låga priser som möjligt.

”Min vision är att erbjuda gratis flygresor med Ryanair inom fem till tio år” sade Michael O’Leary, rapporterar The Guardian.

Ryanair expanderar just nu sin flygplansflotta, och förväntas flyga 119 miljoner passagerare under hela 2016. Tanken är att inkomsterna istället ska komma genom att dela försäljningsintäkter från shopping med flygplatserna – som ju oftast är mindre och måna om att locka till sig aktörer som Ryanair.

”Flighterna kommer vara fullsatta, och vi kan tjäna pengar genom att dela flygplatsernas intäkter från alla människor som rör sig där” säger O’Leary.

Detta förutsätter dock att det införs en ättnad på flygskatter inom Storbritannien, vilket har diskuterats under 2016, skriver The Guardian.


För dig som prenumerant

VA Superkarriär:

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.