Är du ständigt sen? Grattis – det kan vara ett tecken på din fantastiska kreativitet

Att vara sen är inte nödvändigtvis ett tecken på dålig respekt. Många gånger beror det på att livet är fullt av spännande utmaningar – eller att du är en kreativ optimist. 

Det är aldrig bra att vara sen. Oavsett om det handlar om ett möte, jobbintervju eller ett spinningpass, kommer det att göra livet svårare. 

Men det finns tröst för de obotliga fallen.

Det finns nämligen vetenskapliga belägg, som talar för sambandet mellan kreativ personlighetstyp och fallenheten för att vara sen. Det menar en kolumnist i Business Insider, som använder sig av tre argument:

"Det är optimismen som gör dig sen"
Om du är en optimist, tar du nödvändigtvis inte hänsyn till allt som kan gå fel med busstidtabellen.

Den goda nyheten: din optimism kommer att göra dig framgångsrik. En studie visar att säljare som är optimister säljer 88 procent mer än sina kolleger. Dessutom lever optimister längre, då de inte belastar kroppen med onödig stress.  

"Heja personlighetstyp B"
Tidsoptimismen är vetenskapligt bevisad.

De två personlighetstyperna A och B, har väldigt annorlunda tidsuppfattning. Det är typ B  den kreativa och avslappnade sorten  som är tidsoptimister; de har helt enkelt annorlunda världssyn än typ A, de otåliga och tävlingsinriktade.

"Det är helt okej att vara sen ibland"
En kreativ person tenderar att tänka på helhetsbilden, vilket kan tränga undan smådetaljerna i livet. Även om man missar mötet, kan nyttan komma ut i form av en riktigt kreativ idé istället.  

LÄS MER: Forskare: En tupplur ger lika mycket som sista minuten-hets

 


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST