Apples AR-satsning: Nästa Iphone kan utrustas med 3D-kamera

Vill sätta AR i händerna på konsumenten.

Apples nästa iPhone kan komma att innehålla en 3D-kamera som utvecklats i samarbete med LG Innotek, enligt Korea Economic Dailys källor.

Detta är i linje med Apples mål att göra Augmented Reality (AR) tillgängligt för konsumenterna, skriver Business Insider.

Tanken är att AR-teknologi ska integreras med smartphone-kameran – möjliga funktioner är till exempel ansikts- och objekt-igenkänning och navigering med hjälp av 3D-kartor, enligt Business Insider.

LG Innotek är idag ensam leverantör av kameror med dubbla objektiv till iPhone 7. Tekniken anses som avgörande för 3D-kameror då de klarar av att se djup på samma sätt som ett mänskoöga.

Att Apple satsar på 3D-kameror är för i övrigt inget nytt. IT-jätten förvärvade i april det israeliska kamerateknikföretaget LinX Computational för 20 miljoner dollar. Linx arbetar med en uppsättning av sensorer som fångar flera bilder samtidigt. Bolaget har också specialiserat sig på att skapa kartor i 3D.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.