Fotograf: Panasonic/Youtube

Panasonics påkostade projekt: En robot som viker tvätt

"Laundroid" har tagit tio år, och kostat 60 miljoner dollar, att utveckla.

Elektronikjätten Panasonic har investerat 60 miljoner dollar i en tvättrobot som kan vika din tvätt.

Tvättroboten har av kritiker har beskrivits som en löjlig uppfinning. Detta bör också ses i ljuset av att det tog hela tio år att utveckla den. Tvättroboten går under benämningen Laundroid, skriver BBC.

Uppfinningen ska kunna vika en skjorta på tio minuter och väntas vara ute på marknaden nästa år. Den är stor som en garderob, och öppnar upp ett gap som sedan olycksbådande sväljer dina nytvättade plagg – för att sedan spotta ut dem färdigvikta och redo för garderoben. Någon prislapp för detta åbäke är ännu inte känd.

Panasonic påstår att den genomsnittliga människan spenderar 9 000 hours, eller 375 dagar, av sitt liv med att vika tvätt, enligt BBC.

Projektet har haft flera utvecklare och Panasonic uppger att de bara står för tio procent av finansieringen.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.