Deras app ska stoppa matsvinnet – Klarna-grundaren Adalberth investerar genom stiftelse

Klarna-grundaren Niklas Adalberths stiftelse Norrsken gör en ny investering. Hittills har appen Karma sett till att över 1 000 måltider räddats från soporna.

Klarna-grundaren Niklas Adalberths stiftelse Norrsken investerar i rädda-maten-appen Karma. Appen hjälper restauranger att sälja överskottsmat till konsumenter, som därmed får bra mat till bra priser. Karma lanserades nyligen i Stockholm, och på bara några veckor har över 50 restauranger och över 5 000 användare anslutit sig till tjänsten.

”Karma är en briljant lösning på ett stort problem. Vi tror att tjänsten kommer att minska matsvinnet först i Sverige och sedan internationellt. Med sitt fantastiska team passar de perfekt för Norrsken som investerar i nytänkande bolag som Karma”, säger Niklas Adalberth, grundare av Norrsken Foundation.

Norrsken Foundation är en stiftelse som kombinerar ny teknik och riskkapital med maximal samhällsnytta. Stiftelsen satsar på tekniklösningar och projekt som kan ha en positiv påverkan på samhällets största utmaningar.  

Karma grundades hösten 2015 och i början av november 2016 lanserades tjänsten i Stockholm med anslutna restauranger som Vassa Eggen, Nybrogatan 38 och bageriet Bröd & Salt som alla har som mål att minska matsvinnet. Tillsammans med restaurangerna har Karmas användare den senaste månaden räddat över 1000 måltider, motsvarande nästan 200 kilo mat, som annars hade slängts. Nu växer Karma snabbt och planerar expansion i Sverige och Europa under 2017. Under hösten knöts också viktiga samarbeten med bland andra Martin & Servera för en snabbare expansion i hela Sverige och Wayne’s Coffee som vill använda Karma på sina samtliga 130 caféer runtom i landet.

Totalt tar Karma nu in sju miljoner kronor för att vidareutveckla tjänsten och fortsätta expandera verksamheten. Bland investerarna återfinns förutom Norrsken Foundation även bland andra DHS Venture Partners, Foxhelm Ventures, Lars Lindgren, Daniel Laurén, och Daniel Frodin.

”Vi kommer nu att utöka antalet anställda, marknadsföra appen och expandera utanför Stockholm samtidigt som vi implementerar nya bra funktioner i plattformen. Vi är väldigt glada att ha Niklas Adalberths och Norrskens erfarenhet med i Karma-teamet” säger Hjalmar Ståhlberg Nordegren vd och medgrundare av Karma.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. Så brädade han konkurrensen i ”världens hårdaste yrke” – slog alla rekord som dammsugarförsäljare
  2. Tipset: Fyndläge i Nordea efter kursraset – ”maffig direktavkastning”
  3. Nätverk av daytraders misstänks manipulera kurser i stora svenska aktier
  4. Ny konkurs på fastighetsplattformen Tessin
  5. Proffsen tror på kursuppgångar i år: "Farligt att tänka att börsen toppat"
  1. Fick idén under sommarjobbet på McDonalds – nu tar hans bolag in en kvarts miljard
  2. Länsförsäkringar och Swedbank höjer bolåneräntor
  3. Så brädade han konkurrensen i ”världens hårdaste yrke” – slog alla rekord som dammsugarförsäljare
  4. Svensk-brittiske miljardären: ”EU-kommissionen har lurat byxorna av Theresa May”
  5. Här är det klart vanligaste jobbet miljardärerna hade innan de blev snuskigt rika

För dig som prenumerant