Fotograf: Hahnchen/Flickr

Det här blir årets julklapp – enligt spelbolagen

Clowndräkten minst sannolik  ger150 gånger pengarna.

Förra året var det robotdammsugaren, och även i år spås svenskarna fortsätta med ‘techiga’ julklappar.

Hetaste julklappen i år är ett VR-headset, enligt spelbolagen Unibet och Paf.

”Vi tror att 2017 är året då virtual reality får sitt stora genombrott över hela landet. Det har varit en snackis länge och under 2016 kom för första gången riktiga budgetvarianter av VR-glasögonen ut på marknaden” säger Anders Sims, kommunikationsdirektör på Paf.

Andra media-inriktade julklappar som finns på spelbolagens topplistor innefattar bland annat trådlösa hörlurar, videostreaming-tjänst och 8-bitars Nintendo, som gör en comeback.

“VR-glasögonen är favorittippade, men det finns flera starka kandidater i år. I kölvattnet av Pokémons framgångar har det sålts många portabla mobiltelefonladdare, så kallade Powerbanks. Den som tror att en Powerbank blir årets julklapp får just nu 1 000 kronor tillbaka på en satsad hundralapp.” säger Jonas Nilsson på Unibet.

Ett kriterium för Årets Julklapp är att produkten ska representera den tid vi lever i, enligt HUI Research, som har utsett årets julklapp sedan 1988.

Den lägst tippade julklappen kan verkligen sägas spegla vår tid, men på ett mer negativt sätt. Clown-hysterin som svept över världen i år har gjort att clowndräkten inte ses som en trolig kandidat att hamna under många granar.

Unibets topp 5:

  1. VR-headset

  2. Trådlösa hörlurar

  3. Donation till gott ändamål

  4. Videostreamingtjänst

  5. Hoover Board


Pafs topp 5:

  1. VR-glasögon

  2. Trådlösa hörlurar

  3. Videostreamingtjänst

  4. Donation till gott ändamål

  5. Powerbank/trådlöst batteri

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.