Fotograf: Vitamin Well/Press

Nu pumpar de in oljemiljoner i Zlatans spel-startup

I september gick Zlatan in med en stor investering i svenska speltstudion Isbit Games. Nu har den svenska spelstudion håvat in en ny miljardär-investerare av rang.

Det är Familjen Lundin, som driver svenska oljebolaget Lundin Petroleum, som nyligen blivit delägare i spelstudion Isbit. Det handlar om en investering på drygt 19 miljoner kronor, vilket ger Lundin-familjen en ägarandel på 15 procent, något större än Zlatans 12,5 procent. Det rapporterar Breakit

Lundin-familjen, som tidigare fokuserat på råvaruinvesteringar, är ett nytt tillskott på den svenska tech-scenen. Genom investeringsarmen Back in Black gjorde de nyligen sin första stora investering i svenska Lendify, en marknadsplats för lån mellan privatpersoner. Men verksamheten är än så länge informell:

“Det här är egentligen inget riskkapitalbolag utan vi är ett kompisgäng som gått ihop för att göra investeringar i främst svenska techbolag” säger en av dess investerare, Per Brilloth, till Breakit.

LÄS MER: De här 20-åriga tvillingarna från Västerås har gjort ett mobilspel som blev världens mest nedladdade app

Familjen Lundins stöd uppskattas såklart av Isbit. 

"Vi är mycket glada att vi har knutit till oss Back in Black Capital. Vår förhoppning är att Back in Black liksom de andra nya delägarna och en ny styrelse ska komma att tillföra både resurser och viktig spelkompetens för Isbit games fortsatta utveckling och expansion" säger Isbits vd Markus Koos till Breakit.

Isbit startade 2014 och började med att göra marknadsföringsspel för mobil och PC, bland dem First Person Lover för Björn Borg och spelserien Batterijakten, som utbildar skolbarn i återvinning. Men nu har fokus skiftat mot egna mobilspel; den senaste succén är pusselspelet Warp Shift, som laddats ned i över 130 länder.  

Men Isbit har mycket att bevisa framöver; omsättningen sjönk från 1,7 miljoner för 2014 till 270 000 kronor förra året, som även slutade i förlust, enligt Di Digital.  

Av de nya investeringarna att döma kommer företaget att satsa stort framöver. Två nya spel ska lanseras under 2017.

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST