Han var pank och uppgiven – så här vände David och blev framgångsrik entreprenör på två år

Motgångar är en ofrånkomlig del av resan mot att bli framgångsrik entreprenör. Här delar marknadsförings-gurun David med sig av hur han inte lät en riktigt tuff situation knäcka honom, utan envist fortsatte tills det gick vägen.

Idag är David Schloss grundare och vd för företaget rampify.com som sysslar med digital marknadsföring. Han är ett av de mest respekterade namnen när det gäller marknadsföring på Facebook, skriver magasinet Entrepreneur.

Men bara för två år sedan såg det väldigt annorlunda ut; Davids bolag håll på att falla isär, han hade inga pengar på kontot och vara bara dagar från att bli vräkt från lägenheten och få sin bil beslagtagen.

Istället för att ge upp och återgå till en vanlig tillvaro som anställd lyckades David vända på sitt liv och skapade det framgångsrika marknadsföringsföretaget rampify.com.

Nu delar han med sig av sina tips för att vända en till synes utsiktslös situation till framgång, i en intervju med Entrepreneur.  

Tillåt dig själv att var sårbar
Det är vanligt att entreprenörer gömmer undan sina svårigheter, men det kan vara ett onödigt hinder från att ta sig ur en tuff situation. David skrev till de hundratals entreprenörer han var vän med på Facebook och bad om hjälp.

”Dels upptäckte jag att jag inte var ensam om min situation, och dels fick jag bra råd för att få livet i rätt riktning igen” säger David.

Utveckla en vision
”Att fråga mig själv vad jag ville uppnå hjälpte mig att skapa en vision för den framtid jag ville uppnå” säger David.

Återigen bad han personer i sin omgivning om hjälp och feedback, för att utveckla en tydlig vision och framtidsplan.

Gör en action plan
När du väl har en vision behöver du en plan för hur du ska nå dit.

För David innebar detta att inte tänka på pengar i första hand, utan snarare på de handlingar som krävdes för att tjäna pengar. Han såg till att kontakta åtminstone tre personer varje dag för samtal som inte gick ut på att sälja något, och publicerade även två utbildande videos per vecka. Idén var att detta sedan skulle generera monetär framgång nästan som en sidoprodukt, något som faktiskt också skedde.

Var uthållig och envis
Motgångar är ofta en del av processen, och ingen anledning att ge upp.

”Varje gång jag gick in i väggen påminde jag mig själv om varför jag höll på med det jag gjorde. Och då insåg jag att det fortfarande var bättre att fortsätta med det än att begå ’karriär-självmord’ och återgå till att vara anställd, trots motgångarna”.

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST