Josef och Jakob El-Zein Fotograf: YouTube

De här 20-åriga tvillingarna från Västerås har gjort ett mobilspel som blev världens mest nedladdade app

Skilltwins fotbollskanal på YouTube blev en braksuccé med miljontals följare och stjärngäster som Zlatan och Özil. Nu har de 20-åriga tvillingarna El-Zein nått nya höjder med ett mobilspel som blivit världens mest nedladdade app.

Josef och Jakob El-Zein kompletterar varandra. Både i livet och i fotbollsfinter.

SkillTwins-konceptet föddes när bröderna från Västerås båda bröt av korsbanden 2012, och fick beskedet att de inte kunde spela fotboll på över ett år, enligt Breakit.

Brödernas kärlek till fotbollen höll i sig, och de började spela in fotbollsfinter för YouTube. Deras vidunderliga bollsinne imponerade på nätet, och följarskaran växte så pass bra att fotbollskändisarna hakade på: brasilianske stjärnan Neymar har hyllat SkillTwins-kanalen med en videohälsning, och El-Zein bröderna har fått gäster som Zlatan och Mesut Özil. Idag har de över 2 miljoner följare på YouTube, 1,7 miljoner på Instagram.

Men nu har bröderna gjort en ny hit – i världsklass.

Skilltwins Football Game är ett mobilspel där spelaren kan bli en av SkillTwins-bröderna och finta sig fram genom svårighetsgrader. Bara fem timmar efter att spelet lanserades i oktober, nådde den första platsen på världsrankingen i App Store.

Med 200 000 nya nedladdningar om dagen, en stor del av dem från Kina, är spelet nu mer populärt än mobilversionen av fotbollsklassikern Fifa. Under senaste året har bröderna jobbat oavbrutet på projektet, säger bröderna till Breakit:

“Alla skills är animerade med motion capture-teknik där vi själva har varit med. Vi kan göra alla skills som användaren kan göra i spelet”, säger Jakob El-Zein till Breakit.

 Foto: Itunes Store

Spelet är utvecklat av spelstudion Hello There. Marknadsföringen via sociala medier har lyft med hjälp av kända fotbollsspelare som Lukas Podolski och Ivan Rakitic, skriver Breakit.

I fjol omsatte tvillingarnas aktiebolag 2 miljoner kronor, och vinsten gick på 1 miljon. Och mer lär det bli, när SkillTwins-spelet börjar dra in extra intäkter åt tvillingarna.

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST