Fotograf: Apple Press

Efter Brexit: Iphone tusenlappen billigare i Storbritannien

Det sjunkande pundet i kölvattnet på Storbritanniens beslut att lämna EU har redan fått många följder – banker som flyr, glassbrist i mataffären. Nu visar det sig att Iphone 7 är en tusenlapp billigare i landet, jämfört med Sverige.

För närvarande kostar en iPhone 7 med 32GB utrymme £599 i Storbritannien. Med nuvarande valutakursen motsvarar priset cirka 6510 kronor. Priset för en iPhone 7 i Sverige är 7 495 kronor, det vill säga cirka 985 kronor dyrare än i Storbritannien.

Det visar en undersökning från sparportalen cuponation.se.

LÄS ÄVEN: Efter Brexit: Iphone tusenlappen billigare i Storbritannien

För att kompensera för pundets ras höjde Apple priset på Iphone 7 med 100 pund innan lanseringen, och även på MacBooks. Men att köpa en Iphone är fortfarande förhållandevis billigt i Storbritannien, jämfört med Sverige och övriga Europa.

Den 17 oktober sjönk det brittiska pundet under 1,10 Euro för första gången sedan mars 2010.

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST