Apple lanserar uppfräschad MacBook – det här är nytt

Försäljningen av Iphones dalar – nu kontrar Apple med en ny generation MacBook Pro. 

Den stora snackisen är den förbättrade styrbarheten.

Igår kväll trädde Tim Cook på scenen i Apples huvudkontor i Cupertino för att presentera företagets nyaste produkt: en tunnare och snabbare MacBook Pro med smidigare styrbarhet. Det rapporterar New York Times.

Även om Steve Jobs polotröja sedan länge bytts ut till Cooks kragskjorta, fortsätter företaget att sätta ribban på marknaden för konsumentelektronik. 

Det mest omtalade tillägget är en tunn styrplatta längst upp på tangentbordet, som ersätter många av de tangenter som finns i tidigare versioner. Remsan  möjliggör till exempel enklare bildeditering och email-hantering.

“Den här veckan råkar vara en kolossal vecka i Mac-historien, och Apples historia.” sade Tim Cook enligt CNBC, och syftade till att det är exakt 25 år sedan som Steve Jobs presenterade företagets allra första bärbara dator, PowerBook.

En annan nyhet är en “Touch ID”-startknapp – importerad från iPhone och iPad  – som möjliggör inloggning och online-inköp med användarens fingeravtryck.

Bland övriga tillägg till MacBook Pro, som finns i både 13 och 15 tums modeller, listar Apple:

  • ett mer responsivt tangentbord, med andra generationens "butterfly mekanism"

  • en ny USB-C port för laddaren

  • betyldigt större styrplatta

Apple avslöjade även en ny TV app. Appen, som lanseras i december, ska vara en centraliserad åtkomstpunkt till användarens alla olika videoappar, och kan användas på alla enheter, inklusive Apple TV. 
Apple hoppas att de nya modellerna ska hjälpa öka försäljningen inför julen, efter att kvartalsrapporten tidigare i veckan visade en 14 procentigt fall i försäljningen av MacBooks.

Relaterade artiklar


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.