Fotograf: Unicef press

H&M och UNICEF i filantropiskt samarbete – lanserar digital jacka för barn

UNICEF: Alla barn har rätt till en bra start i livet.

UNICEF och H&M Foundation har nyligen lanserat initiativet UNI_FORM. De har tagit fram en digital och interaktiv jacka som symboliserar alla barns rätt till en bra start i livet.

”Barn som får kärlek, näringsrik kost och tillgång till en stimulerande lekmiljö under de första åren i livet har bättre motståndskraft och en större chans att effektivt lära sig saker, så att de kan bidra till samhället och ekonomin och bygga starka och säkra samhällen när de blir vuxna”.

Det säger Pia Britto, programchef för barns tidiga utveckling och lärande på UNICEFs huvudkontor i New York.

Kring 249 miljoner barn under fem års ålder låg- och medelinkomstländer når inte sin fulla potential på grund av fattigdom, dålig hälsa, näringsbrist och avsaknad av stimulans och omvårdnad under de första åren, uppger UNICEF.

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST