Fotograf: Marcio Jose Sanchez/TT

Apples omsättning sjunker för första gången på 15 år – kontrar med lansering av ny MacBook

Försäjningen av Iphones minskar – Nu hoppas Apple på nya MacBook Pro.

Apple kom ut med sin fjärde kvartalsrapport igår. I kölvattnet på lanseringen av iPhone 7 förra månaden överträffade försäljningen av telefoner analytikernas förväntningar.

Men jämfört med förra året minskade försäljningen i alla produktlinjer, rapporterar Forbes. Under det gångna kvartalet sålde Apple 45,5 miljoner iPhones, en minskning med 5 procent. Det såldes 9,3 miljoner iPads (6 procents minskning), och MacBook-försäljningen på 4,9 miljoner sålda enheter innebar hela 14 procents minskning.

LÄS ÄVEN: Apples nya patent skvallrar om helt knapplös Iphone 8

Kvartalsrapporten fick särskild betydelse, eftersom det var första gången på 15 år som företagets årliga omsättning sjönk, enligt Wall Street Journal. Apple-aktien sjönk med 2 procent direkt efter kvartalsrapporten.

NY PRODUKTLANSERING VÄNTAR
Apple har annonserat en ny produktlansering till imorgon, torsdag. Dessa lanseringar brukar vara ytterst hemliga, men i natt läckte bilder ut som visar att det handlar om en ny version av MacBook Pro, skriver Forbes. Enligt bilderna kommer den nya datorn att ha en remsa för “Touch ID” verifiering, en funktion som kan användas för till exempel online-inköp.

Följ Apples aktie i realtid på VA Finans. 

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST