Fotograf: Christine Olsson/TT

Ibrahim Baylan: ”Om någon vill bygga ny kärnkraft är de välkomna att göra det”

I dagens avsnitt av Veckans Affärers Hållbarhetspodd träffar vi energi- och samordningsministern Ibrahim Baylan.

"Vi har fullständigt underskattat kraften i digitalieseringens påverkan, den är enorm och ger stora möjligheter kopplat till effektivisering. Det påverkar alla sektorer och alla företag genom internet of things, smarta nät, automation och robotisering, när vi kopplar oss samman blir effektiviteten så mycket större" säger Ibrahim Baylan.

Ibrahim Baylan har varit energiminister sedan 2014 och samordningsminister sedan 2016 och att ha ansvar för energi och segregation och integration tycker han är viktigt då frågorna hänger samman.

"Svåra frågar löser inte sig själva man måste jobba med dem. Reglerad invandringspolitik är ett måste för att vårt samhälle ska klara av de utmaningar vi har, vi behöver ordning och reda."

Baylan understryker att vi behöver tillväxt.
"Tillväxt är viktigt för vårt sätt att leva och den ska självklart vara hållbar på alla sätt, socialt, miljömässigt och ekonomiskt. Vi kan inte ha tillväxt som inte är hållbar och vi har kommit till ett läge där vi vet att jämlikhet ger bättre ekonomisk utveckling, jämlika samhällen har bättre ekonomisk tillväxt."

Han anser även att förtagen har en mycket viktig roll.
"Vi klarar det inte om vi inte jobbar tillsammans" avslutar Ibrahim Baylan till Jessica Cederberg Wodmar.

Relaterade artiklar


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.