Brittiska storbankerna: 2017 lämnar vi landet på grund av Brexit

"Deras händer darrar på flyttknappen."

I kölvattnet på Storbritanniens beslut att lämna det europeiska samarbetet börjar konsekvenserna framträda alltmer tydligt.

Storbritanniens största banker kommer på grund av Brexit att börja lämna landet under de första månaderna av 2017. Det skriver Anthony Browne, chef för British Bankers’ Association, i en kolumn i The Observer.

LÄS MER: Storbritannien: Brexit påbörjas 2017

Enligt honom har de flesta internationella banker redan tagit fram projektgrupper med fokus på att se över vilka åtgärder som måste genomföras för att kunna fortsätta betjäna sina kunder.

Grupperna ska också ha getts ansvar för att bestämma tidpunkten för när åtgärderna ska verkställas samt besluta om det bästa tillvägagångssättet, uppger Anthony Browne.

Chefen för BBA säger också att de mindre aktörerna har ännu kortare vänteperiod och planerar att packa sina resväskor redan innan julen.

”Deras händer darrar på flyttknappen. Många mindre banker planerar att börja omlokalisera före jul”, säger Anthony Browne som varnar för att den nuvarande offentliga och politiska debatten håller på att styra landet i fel riktning.

Relaterade artiklar


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.