Fotograf: Noah Berger/TT

Teslas lansering: Alla nya bilar ska vara helt självkörande

”Full autopilot kommer göra en Tesla mycket säkrare än med en människa vid ratten”.

”Full autopilot kommer göra en Tesla mycket säkrare än med en människa vid ratten”.

Elbilstillverkaren Tesla Motors avslöjade sent på onsdagen att alla dess nyproducerade bilar nu utrustas med hårdvara som ska göra dem helt självkörande. Det sker med hjälp av åtta kameror, uppdaterade sensorer och en kraftig dator i bilen.

”Full autopilot kommer göra en Tesla mycket säkrare än med en människa vid ratten” uppger elbilstillverkaren i ett pressmeddelande.

Enligt vd Elon Musk är målet är att visa upp en fullt självkörande bil som kör från Los Angeles till New York mot slutet av nästa år.

Teslas bilar är redan idag utrustade med ett semi-autonomt system, men om bolaget lyckas få ut helt självkörande bilar omkring 2018 kommer de hinna före de stora biljättarna. Till exempel har Ford och BMW sagt sig förbereda självkörande modeller 2021.

Teslas autopilot är inte helt fri från kontroverser; en dödskrasch har skett med en aktiverad autopilot, enligt The Verge, och Tyskland har gått ut och varnat för Teslas autopilot.

LÄS ÄVEN: Tyskland varnar för Teslas autopilot

”När det skrivs negativa artiklar om detta, då avskräcks människor från att använda autopiloten, vilket kommer leda till dödsfall” sa Elon Musk på gårdagens presskonferens när ämnet kom upp, skriver The Verge.

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST