Europas sexigaste vegetarian utmanar Tinder – satsar på svensk dejtingapp med video

Veckans Affärer har intervjuat Ludvig Lindström, medgrundare och vd på HIMYNAMEIS –  den svenska dejtingappen som med hjälp av videoklipp utmanar Tinder.

”Jag är övertygad om att dejter generellt sett hade blivit mycket mer lyckade om vi istället använde videoklipp för att presentera oss på dejtingsajter” säger Ludvig Lindström, vd och en av grundarna på HIMYNAMEIS.

HIMYNAMEIS är en dejtingapp för alla som vill hitta en vän eller en partner. Med korta video-presentationer och ett färdigt manus för vad du ska säga är tanken att appen på ett smidigt och snabbt sätt ska hjälpa dig skapa en profil som väcker intresse.

”Video är ett överlägset sätt att förmedla personlighet, som leder till bättre matchning på den fysiska dejten. Bilder säger väldigt lite om en person – det är mer sannolikt att dina förväntningar på en person infrias om du först sett en videosnutt av denna, än bara bilder. Med video får man med karisma och charm, sådant som är svårt att förmedla med bara en bild” säger Ludvig Lindström.

Nu har HIMANYMEIS lanserat ett samarbete med McDonald’s: om två personer matchar via appen, och har använt hashtaggen #burgerlover, får de äta för två till priset av en på McDonald’s.

”Vi vill erbjuda de som använder vår app något extra. Rent generellt leder ganska få matcher på dejtingtjänster till någon verklig dejt. Kan man skoja till mötet på detta sätt tror vi att tröskeln blir lägre för att våga sig ut på den där dejten.”

Intressant i sammanhanget är att Ludvig Lindström själv är vegan, dessutom en någorlunda känd sådan; han har jobbat på världens största djurrättsorganisation (PETA) och 2009 blev Ludvig utnämnd till Europas sexigaste vegetarian.

McDonalds har traditionellt framförallt förknippats med kött, men ändrade preferenser bland unga människor har tvingat dem och andra stora hamburgerkedjor att tänka om.

”Cirka 25 procent av hamburgerkedjornas målgrupp, det vill säga unga, är numera vegetarianer och veganer. Då gäller det att de anpassar sig. McDonalds har nu en mängd olika vegetabiliska alternativ, bland annat McBean som är helt vegansk. Jag tror mer på pragmatism än dogmatism och jag vill vara med och påverka de stora kedjorna i en mer positiv riktning” avslutar Ludvig Lindström och avslöjar att HIMYNAMEIS även har fler samarbeten på gång framöver

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST