Nu satsar Twitter på VR

Världens största mikroblogg hoppar på Virtual Reality-tåget – siktar på att integrera 360-grader videos.

Twitter kan komma att lansera en funktion för 360 grader videoklipp integrerat i flödet, redan under de närmaste månaderna. Det rapporterar Variety.

Gregory Gopman har anställts som ny VR-programchef. Han ska ha börjat jobba på mikrobloggen tidigare denna månad. Han är känd för att vara grundare av AngelHack, ett företag som organiserar tävlingar inom programmering åt andra företag, så kallade hackathons.

LÄS ÄVEN: Nu släpps Playstation VR – 30 procent billigare än Oculus

Närmast kommer Gopman från event- och nyhetssajten Upload VR.

Twitters satsning inom virtual reality uppges vara relaterad till bolagets önskan om att kunna kombinera tekniken med videoklipp i 360 grader. Sedan juni är Alessandro Sabatelli med tidigare bakgrund hos Apple ny augmented- och virtual reality-chef på Twitter.

Twitter har avböjt att kommentera rekryteringen av Gregory Gopman.

Relaterade artiklar


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.