Det här okända företaget har världens snabbast växande smartphonemärke

Väntas leverera 25 miljoner enheter i år.

Kinesiska LeEco är världens snabbast växande smartphonemärke och väntas leverera 25 miljoner enheter i år. Det innebär en tillväxt på 541 procent jämfört med de 3,9 miljoner telefoner som bolaget sålde under 2015, konstaterar Strategy Analytics.

Det innebär samtidigt att LeEco kommer att hamna på plats 11 bland världens största tillverkare, precis utanför topp 10-listan.

LeEco gjorde intåg i branschen under förra året och har sedan dess expanderat snabbt i Indien och inom kort väntas en lansering i USA.

LeEco har sin bakgrund som tillverkare av tv-apparater och en känd streamingtjänst i Kina, men de senaste åren har företaget expanderat med flera olika produkttyper. Förutom telefoner är bolaget även på gång med en elbil.

Relaterade artiklar


Kalendarium

För dig som prenumerant

VA Superkarriär:

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.