ANNONS

Hög tid att investera – marknaden för Internet of Things växer

Internet of Things-marknaden växer snabbt och för de som vill vara med på tåget är det dags att hoppa på. Nu öppnas en dörr för allmänheten genom en nyemission av teknikbolaget Talkpool. 

Teknikbolaget Talkpool har positionerat sig som en stark och långsiktig servicepartner till flera av världens ledande telekomleverantörer och operatörer. Nu genomför bolaget en nyemission som riktas till allmänheten.

Talkpool designar, implementerar och driver telekomnät, samt tillhandahåller skräddarsydda lösningar för den snabbväxande IoT-marknaden (Internet of Things).

Bolaget har varit lönsamt sedan starten år 2001. Till år 2021 är målsättningen att nå en omsättning på 40 miljoner euro med en EBIT-marginal om 8-12 procent.

Talkpools nyemission:

  • Nyemissionen riktar sig till allmänheten, utan företrädesrätt för befintliga aktieägare.
  • Erbjudandet består av högst 222 222 B-aktier och minst 111 111 B-aktier.
  • Vid maximalt utnyttjande erhåller bolaget 10 miljoner SEK.
  • Priset i erbjudandet har fastställts till 45 kronor per aktie.

Erbjudandepriset innebär en rabatt på 10 procent jämfört med slutkursen per den 7 oktober eller 12 procent rabatt på den genomsnittliga aktiekursen under de senaste 20 handelsdagarna på Nasdaq First North.

Ansökan sker genom Nordnet och kan göras fram till den 23 oktober, 2016. 

Nu har beslut fattats att öka finansieringen av bolaget – tillväxtambitionerna expanderas ytterligare, såväl organiskt som genom förvärv.

"Vi ser denna kompletterande nyemission som ytterligare ett steg i rätt riktning mot vår vision - att vara den mest respekterade och framgångsrika teknologipartnern inom telekomtjänster och IoT", säger Erik Strömstedt, VD för TalkPool.

Nyemissionen görs till en summa av 10 miljoner SEK och riktas till allmänheten.

"Tanken är att förbättra likviditeten i aktien, uppnå en bättre spridning av aktieägandet och finansiera pågående förvärvsaktivitet", berättar Erik Strömstedt. 

Förvärvet av Camouflage B.V., som tillkännagavs den 29 september år 2016, är ett talande exempel på TalkPools nuvarande förvärvsmöjligheter. Utöver detta är bolaget, i skrivandets stund, också engagerad i andra långt gångna förhandlingar med förvärvskandidater, både inom IoT och nätverkstjänster.

"Det stora intresset för teckning av aktier i börsnoteringen ger oss möjligheten att gå vidare med vår hängivna tillväxtstrategi. Vi fortsätter att utvärdera M&A-projekt på flera geografiska marknader. Allt för att identifiera och utvärdera potentiella förvärvskandidater", avslutar Erik Strömstedt.  

Talkpool kommer även att medverka vid den internationella IoT- konferensen - IOT Solutions World Congress 2016 (25-27 oktober) i Barcelona. Mässan är en samlingspunkt för världsledande företag inom branschen, där ämnen som Industri 4.0, säkerhet i industriella molntjänster och artificiell intelligens kommer att debatteras.

Om Talkpool

TalkPool bygger, underhåller och förbättrar telekommunikationsnät globalt. Genom sin banbrytande tekniska kompetens, långa erfarenhet och smidiga affärsmodell, erbjuder TalkPool globala telekomleverantörer och operatörer högkvalitativa tjänster på kort varsel oavsett plats. Dessutom är TalkPool ett av få företag med faktiska lösningar och avtal på plats i den spännande IoT-marknaden. 

Läs mer om Talkpool här. 

 


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST