Fotograf: Benson Kua, Casper Wyoming /Creative Commons

Här vill McDonalds öppna kontroversiell restaurang – trots protester

”Ett perverst beslut”

Även om den nuvarande påven tycks vara något mer progressiv än sina företrädare är det oklart huruvida han skulle kila runt hörnet och käka en Big Mac.

Men snart kommer möjligheten finnas, ifall han blir sugen – den amerikanska snabbmatskedjan har erbjudit sig att betala kring 300 000 kronor per månad för att hyra en lokal vid ett torg som ligger precis runt hörnet från ikoniska Peterskyrkan, i ett kvarter med många kardinaler som hyresgäster. Och de är inte så entusiastiska över den planerade nya hyresgästen. Det rapporterar Evening Standard.

LÄS ÄVEN: Efter clownhysterin: McDonald’s stoppar Ronald McDonald

”Det är ett kontroversiellt, perverst beslut” skanderade kardinalen Elio Sgreccia till italienska tidningen La Repubblica. Han påpekade även att det är respektlöst mot den traditionella arkitekturen.

Påven håller varje vecka audienser på torget som bevittnas av tusentals katoliker. Han har tagit emot ett argt brev från en av kardinalerna i frågan, enligt uppgifter.

Men det är APSA (Administration of the Patrimony of the Apostolic See) som tar beslut i frågan, och de har redan godkänt McDonalds som hyresgäst.

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST