Fotograf: Eric Norris/Flickr

Efter clownhysterin: McDonald’s stoppar Ronald McDonald

Här är VA:s viktigaste på 3 minuter: McDonalds försöker desperat dämpa clownhysterin, Miljöpartiet tappar rejält i Stockholm och Moderaterna vill lägga gemensam budget 2018.

MCDONALDS STOPPAR FÖRETAGSCLOWNEN
McDonalds har drabbats av en underlig epidemi som nu till och med har spritt sig till Sverige: människor utklädda i clownmasker som hänger kring snabbmatskedjans restauranger och skrämmer kunder.

Som en respons har McDonald’s nu dragit ner på företagsclownen Ronald McDonald’s framträdanden i den närmaste framtiden.

Dessutom har amerikanska detaljhandelskedjan Target beslutat att rensa förråden på clownmasker, samt andra utklädningskläder med clowntema. (TT)

LÄS ÄVEN: Flera toppchefer lämnar McDonald's

MP TAPPAR I STOCKHOLM
Miljöpartiet har tappat rejält i väljarstöd i huvudstaden och nu väger det jämnt mellan blocken i Stadshuset. Sverigedemokraterna skulle bli vågmästare vid val i dag. (DN)

SVERKER SÅGAR STRATEGIÄNDRING
Sverker Martin-Löf sågar upplösningen av Handelsbankssfären och undrar om överlämnandet av ansvar till Fredrik Lundberg skett i aktieägarnas bästa intresse. (DI Debatt)

LO-SAMORDNING PÅ GÅNG
LO är på väg att samordna sig inför nästa års stora lönerörelse och gå fram med gemensamma krav på en låglönesatsning. (DI)

M-TOPPAR VILL HA ALLIANSBUDGET
Flera tunga moderater vill att allianspartierna redan nu ger besked om en gemensam budget 2018. (DI)

DRAG I COMPLIANCE
Bankerna ökar sina staber av anställda inom regelefterlevnad. Den ökade efterfrågan bedöms i sin tur föra med sig högre löner. (DI)

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.