Fotograf: Eric Norris/Flickr

Efter clownhysterin: McDonald’s stoppar Ronald McDonald

Här är VA:s viktigaste på 3 minuter: McDonalds försöker desperat dämpa clownhysterin, Miljöpartiet tappar rejält i Stockholm och Moderaterna vill lägga gemensam budget 2018.

MCDONALDS STOPPAR FÖRETAGSCLOWNEN
McDonalds har drabbats av en underlig epidemi som nu till och med har spritt sig till Sverige: människor utklädda i clownmasker som hänger kring snabbmatskedjans restauranger och skrämmer kunder.

Som en respons har McDonald’s nu dragit ner på företagsclownen Ronald McDonald’s framträdanden i den närmaste framtiden.

Dessutom har amerikanska detaljhandelskedjan Target beslutat att rensa förråden på clownmasker, samt andra utklädningskläder med clowntema. (TT)

LÄS ÄVEN: Flera toppchefer lämnar McDonald's

MP TAPPAR I STOCKHOLM
Miljöpartiet har tappat rejält i väljarstöd i huvudstaden och nu väger det jämnt mellan blocken i Stadshuset. Sverigedemokraterna skulle bli vågmästare vid val i dag. (DN)

SVERKER SÅGAR STRATEGIÄNDRING
Sverker Martin-Löf sågar upplösningen av Handelsbankssfären och undrar om överlämnandet av ansvar till Fredrik Lundberg skett i aktieägarnas bästa intresse. (DI Debatt)

LO-SAMORDNING PÅ GÅNG
LO är på väg att samordna sig inför nästa års stora lönerörelse och gå fram med gemensamma krav på en låglönesatsning. (DI)

M-TOPPAR VILL HA ALLIANSBUDGET
Flera tunga moderater vill att allianspartierna redan nu ger besked om en gemensam budget 2018. (DI)

DRAG I COMPLIANCE
Bankerna ökar sina staber av anställda inom regelefterlevnad. Den ökade efterfrågan bedöms i sin tur föra med sig högre löner. (DI)

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST