Eugune Hoshiko/TT

Flera toppchefer lämnar McDonald's

Flera viktiga chefer uppges vara på väg bort från McDonald's när företaget nu stuvar om i ledningen för att vinna mark hos yngre konsumenter.Det är Karen King, företagets chief field officer, som går i pension men även Erik Hess som är ansvarig för kundupplevelser planerar att pensionera sig, skriver The Wall Street Journal.

Tidigare har företagets USA-chef Mike Andres meddelat sin avgång i slutet av året.

Ytterligare två frånfällen meddelades också tidigare genom David Hoffmann, ansvarig för divisionen inom tillväxt och den administrative chefen Pete Bensen. Bensen gick istället till konkurrenten Dunkin' Donuts i USA och Kanada.

När McDonalds införde konceptet med frukost som går att köpa under hela dagen ledde det till ökad försäljning under årets första kvartal, men tillväxten avtog sedan under andra kvartalet. På fredag kommer företaget med sin rapport över tredje kvartalet.

Det var ifjol som Steve Easterbrook tillträdde som vd för restaurangkedjan, bland annat med målet att öka försäljningen och vinna tillbaka konsumenterna.

I november i fjol höjde McDonalds sin tidigare målsättning att skära ner 300 miljoner dollar i generella och administrativa kostnader, till 500 miljoner, uppger The Wall Street Journal. Samtidigt uppgavs också att antalet restauranger som ska utlicensieras skulle höjas till 4 000 vid slutet av 2018, istället för det tidigare målet 3 500.

The Wall Street Journal säger vidare att det främst är yngre konsumenter som testat andra snabbmatställen, med ett större inslag av färska produkter och skräddarsydda måltider.

LÄS ÄVEN: Så här ska McDonalds vinna tillbaka Generation Y

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST