Därför blir du smartare i ett hållbart hus

De som jobbar i hållbara hus är mer fokuserade, sover bättre och har högre kognitiv förmåga.

Anställda som arbetar i miljöcertifierade byggnader är mer fokuserade, sover bättre och har högre kognitiv förmåga än personer som arbetar i icke miljöcertifierade byggnader. Det visar en ny studie som genomförts av Harvard School of Public Health och State University of New York Upstate Medical University.

Forskarna har studerat 109 anställda som arbetar i 10 olika byggnader i fem städer runt om i USA. I studien fick de personer som arbetade i miljöcertifierade byggnader bättre testresultat inom 9 områden kopplade till prestation och hälsa.  De som arbetade i gröna byggnader hade i genomsnitt 26 procent högre kognitiv förmåga än de som arbetade i byggnader som inte var certifierade. De var dessutom 44 procent mer aktiva och 38 procent mer fokuserade, samtidigt som de svarade betydligt bättre på krissituationer.

Även utanför arbetet mådde de anställda som arbetade i miljöcertifierade byggnader bättre. De sov bättre och led av färre symptom som kan komma av dålig ventilation, som huvudvärk och andningsproblem. Den främsta anledningen till resultaten är att ventilationen är bättre i gröna byggnader, något som bland annat leder till högre syrehalt och mindre koldioxid i inandningsluften. Gröna byggnader är också fria från giftiga material som släpper ifrån sig flyktiga organiska föreningar.

Läs mer på Aktuell Hållbarhets hemsida, samt på deras Facebook.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. FN-rapport: Marknadskrafterna dödar planeten – dags för nytt ekonomiskt system
  2. Största kursrallyt på två decennier: Så kommenterar proffsen H&M:s uppvisning
  3. Coca-Colas nya recept för att få fart på försäljningen – cannabis
  4. Hennes uppdrag: Få fart på det gamla postorderföretaget – nu ökar de med 2 miljoner i veckan
  5. Nya uppgifter: Uber vill köpa svenskens taxi-app – för uppemot 22 miljarder
  1. Topp 10: Aktierna med starkast köpsignaler just nu
  2. Rockström: Så halverar vi klimatutsläppen till 2030 – ”Digitala revolutionen är världsekonomins joker”
  3. FN-rapport: Marknadskrafterna dödar planeten – dags för nytt ekonomiskt system
  4. Supertalangen vill ge tillbaka till samhället – nu ska hon hjälpa andra unga kvinnor ta kontroll över sina öden
  5. Rymdlegendar försvarar Elon Musks marijuana-rökning: Han är det bästa vi haft sedan Thomas Edison

För dig som prenumerant