Fotograf: Gage Skidmore/Flickr

Robert Downey JR till Zuckerberg: jag vill vara din robot-butler

Zuckerberg: ”This just got real”.

Facebook-grundaren Mark Zuckerberg har tidigare i år satt ett mål att få fram en AI-baserad dator som påminner om Jarvis i Iron Man-filmerna. Tanken är att det ska vara en assistent som hanterar Zuckerbergs hem och hjälper honom i sitt arbete.

LÄS ÄVEN: DiCaprio till Musk: Jag hänger med till Mars!

Nu vill Facebook ha en röst till Jarvis och tar då förstås Facebook-användarna till hjälp med en förfrågan. Snabbt var då skådespelaren Robert Downey Jr. framme och uttryckte sin önskan om att få vara röst för Facebooks artificiella robotbutler.

Robert Downey Jr. svarade med att säga att han absolut skulle göra det om Paul Bettany får betalt och donerar pengarna. Bettany gjorde som bekant rösten till Jarvis i Iron Man-filmen med Robert Downey Jr. i huvudrollen.

Mark Zuckerbergs svar? "Det här blev plötsligt verkligt".

Andra användare på Facebook föreslog bland annat Arnold Schwarzenegger och Morgan Freeman som röst till Jarvis.

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST